Monday, July 14, 2008

masalah

salam untuk semua...
dah beberapa hari aku xupdate blog nie..ckan aper..aku MC hari jumaat ari tue..ntah apa yang aku makan mala tuen,membuatkan aku menjadikan toilet sebagai rumah kedua...tapi kejap jeklah..ari khamis ari tue aku balik umah mentua aku....jumaat MC, so hubby aku ajak aku g kelinik,nak cek teruk ke aku punya sakit perut..so...sampai kat klinik setelah amik MC, aku suruh doktor tue scan tue, nak tau kedudukan baby aku mcm maner...sebab kali terakhir aku scan, masa kandungan aku berusia 2 bulan..so..nie dah 7 bulan lebih....doktor tue tpun bagitauler jantina baby aku..katernyer baby boy...aku xkisah boy ke girl ker...janji baby aku sihat dan sempurna...tapi yang masalahnyer sekarang nie..baby aku dalam keadaan songsang dan uri aku kebawah....doktor tue cakap,oleh sebab uri kat bawah,so baby nie akan mencari tempat yang selesa untuk dia...dia pun buat lah surat, untuk aku bagitau pada next chekup yang akan datang....tapi doktor tue cakap,baby nie mungkin akan berpusing lagi pada kandungan aku 8 bulan...aku pun xtahu mcm maner....(alahai anak mama,.....pusing la balik yer,...)

7 comments:

KAKTINY said...

ladylikeme > ooo adik sayang.. try ler pegi mengurut atau gi minta sesapa bawakkan 'air' utk betulkan baby tu (kalau doktor yang baca mesti marah giler..)

sepupu kaktiny pun alami perkara yang sama.. then mak kaktiny gi jumpa sorang 'maksu mengurut' ni kat sg.dua seberang perai.. minta buat air... dan.. alhamdulillah.. beranak normal..(kita berusaha jer kan...)

anyway.. mudah-mudahan selamat yer dik..

kamar hati said...

baby pusing balik ye...dok elok2 skit ye... :)

Akak said...

Salam Ziarah...

Nakal babay tu kan asyik nak pusing2 jerr..

Mr. Azman said...

Haah... betoi tuh aku sokong dengan cadangan kak tiny tuh... selalunya org tua pon pesan macam tuh.

Doktor ni nak ikut senang die je. Usahalah lah dulu. Inysaallah..

Diharap segalanya selamat.
Kreuger®

saudagar gaRAM.. said...

teringat diri sendiri pulak..

keluar ikut tingkap..




aduhhhhhh.....

lupikirlahsendiri said...

amoi..nape lu suluh baby lu pusing2.. karang nanti...( x payah sebut)..ape kate lu bace surah maryam banyak2..mudah-mudahan lu senang bersalin..sambil tue baby lu pun boleh dengar skali mama dia baca quran..x de lah pusing..pusing..pusing...pusing..

ladylikeme said...

kak tiny : dah pegi..mak mentua bawakan...kena tunggu ngan lihat jelah sekarang nie.....dan berdoa

kama: harap2 dia dengar cakap kama.

akak : sakam ziarah gak.....tue la psal....asyik menendang jek

mr.azman : dah ikut cakap org tua...tapi baby tue main tuk cak plak ngan mak bidan

garam: la ye ke...ngatkan kuar kut pintu...huuhuhuh

lupikirsendiri: tu la..wa sulah baca sulah maryam banyak2..insya allah....

 
Header Image by Colorpiano Illustration