Friday, July 18, 2008

alahai....my hubbby....

salam......
masa aku tulis entry nie....kawan sebelah aku selalu tanya..

' hang wat aper, sakan aku tengok menaip?'

'la mana ader wat aper pun?

'hang tulis novel ka?'

aku gelak nak pecah perut..ader ker dia kata aku sedang tulis novel..lawak betul la kawan aku nie....

'kalau aku tulis novel..hang la org pertama aku juai novel aku..nak?

dia pun bantai gelak....sebenarnyer aku tak mau dia tahu aku sedang tulis blog..xkan kedekut ilmu..satgi kalau dia tau dan baca blog aku..apa yang aku tulis pasai bos aku..nak mampus la tue...itulah sebab aku tak nak dia tahu..aku xkan kedekut ilmu..tapi nie untuk kebahagiaan dan keselamatan aku sendiri.....huhuhuhuhuuh;)...

hari nie balik umah mak mentua aku kat Bagan Srai..hari nie aku hubby aku cuti..semalam dia ader operasi...aku xsedar dia balik pkui baper..sedar-sedar dia ader kat tepi..aku jaga pukul 5 dia xbalik lagi....mungkin pukul 6 lebih kot...pagi tadi kejutkan dia..sebab dia kata nak hantar aku gi keje then dia nak balik dulu umah mak mentua aku,the petang nanti dia amik la aku plak..sebenarnyer tempat keje aku ngan umah mak mentua aku tak jauh pun...dalam 45 minit perjalanan...aku kejutkan dia..dia bleh wat tak tahu jek..penat aku kejutkan hubby aku nie....last last..dia kata...

'ayang balik la dulu..aban tak larat la'...

sian plak aku dengar....aku pun gi la keje....hubby aku kata nanti dia pandai la nak balik mcm maner....so..weekend nie aku kat umah mak mentua aku ler....huhuhu...hubby aku sellau cakap..menantu ngan mak mentua sama jek..suka bergosiip......heheheheh:) ye ker...xdelah...mak mentua aku citer..aku dengar jelah....ka..kan..kan...

14 comments:

Akak said...

Salam ladylikeme...

kesian kat cik abang tue sure mengantuk kan, hehe, selalamt berhujung minggu dengan mertua..

ebikko said...

ahahaha ade sorang member aku pon tanak kalo blog dia diketahui ramai. sebab banyak sangat sesi lepas geram dalam blog dia tu. heeheheh

kamar hati said...

alahai...ciannyer hubby hang ngah...letih je....takpe2 kasi dia rehat dl...selamat berhujung mggu ye... :)

kad0k. said...

betul tu..kena jaga periuk nasi juga..kutuk sikit2 x apa kan?..:p

Mr. Azman said...

erm... sekarang ni tak dapek nak imagine lagi. muahaha... maybe next year.

realiti will reveil.

thanks 4 sharing.
Kreuger®

Anonymous said...

cam kesian je..

xrajunax said...

peghhhhh!

mesra dgn mertua ye?

lupikirlahsendiri said...

wa baru balik dari kulsus.. member wa cakap sama wa "lu aaa bikin wa panazzz!!!".. "dah lah lu bukak TV mase wa tido"..wa tak kesah dengan itu suara TV tapi wa talak thn dgn lu punye KEROH maaa!! mcm itu enjin motobot..

p/s:halap2 lu punye hubby x mcm wa ;-)

KAKTINY said...

kaktiny sokong ladylikeme.. kita bukan bergossip.. mak mentua citer.. kita dengar jer.. ada citer tak best pasal laki kita.. kita citer kat dia.. anak dia kan.. dia 'mesti' nak tahu kan kan kan.. (takkan nak citer kat mak kita kot.. mana bleh citer 'tak best husband' kat mak sendiri.. ooo.. cannot cannot..) hehehhe..

Kak Long said...

bagan serai? kat mana tuh? orang banjar ke?

cikgooden said...

bagan serai dah dekat2 dah dgn kariah cikgooden..ahakssss.

ladylikeme said...

akak : mekasih...ye kak

ebikko : betul..betulll

kamar hati :selamat berhujung minggu gak

kadok : tue la....skit jek kutuk....

mr.azman : selamat berimaginasi...

thafiex : tue la psal....mcm sian jek kan....

lu pikirlahsendili : uit...x...hubby i tido..tak bunyi pun tau...

kaktiny : wa..i setuju bangat sama kak tiny

kaklong : ader la jugak darah banjar tue....

cikguooden: yer ker......cikgu kariah nyer dimana????

Princess Liyana said...

huhu.best pe.sekepala tu:)
boleh bergossip,menantu kesayangan:)hoho

ladylikeme said...

princess liyana : tue la pasal..ayat yang selalu kuar dari mulut i..
yer ker mak?????
awat jadi mcm tue...ish..ish..xsangka kan....

 
Header Image by Colorpiano Illustration