Thursday, July 10, 2008

mak sendiri vs mak mertua

salam untuk kengkawan

tengok tajuk pun dah macam gerun ...ye tak...kwn blog aku..kak tiny mesti arif soal nie kan..kan..kan...kawan aku kak sue muim pun mesti tau pasal nie...betul tak...sebelum kawin..perkara yang paling nervous skali nak jumpa ngan bakal mak mertua..selalunyer bapak mertua taklah secerewet mak mertua...perkara yang aku takut sebelum nak kawin ialah mcm maner nak handle mak mertua ngan famili hubby..itu yang buat aku gerun sekali....yelah...kiter tak tahu apa yang bakal kita lalui...bak kata org perkahwinan ini ibarat perjudian....ikut nasib...nasib sabut untung...nasib batu..tenggelam......sentimental plak entri kali nie.....

aku plak mungkin aku bernasib baik..mak mertua aku sporting dan baik serta jenis yang xkisah kadang-kadang kalau bergaduh nagn hubby aku...mak mertua aku akan masuk belah aku..dan ketika itu..kepala aku makin besar...muahahahhahahhah...kadankadang hubby aku jeles ngan aku....hehehehehheh itu belum lagi masuk ngan bapak mertua aku.... sejak aku mengandung..apa yang aku nak makan ...bapak mertua aku akan belikan....hubby aku penah cakap...(abah kalau ngan menantu....apa pun tak pa)..nak berpantang nie...hubby aku suruh duk umah mak mentua aku sebulan dan mak aku sebulan..adik-adik aku protes...swuh aku balik bersalin kat umah mak...hubby aku berkeras swuh bersalin kat belah umah mak dia..aku???xkisah janji semua selamat..mak aku pun xkisah..janji semua selamat....(p/s...baby..nak kuar kat mana?bagilah hint kat mama?????)

11 comments:

xrajunax said...

i pun mengalami nasib yg serupa!

kEroLL said...

hrp2 la bakal mak mertua sy nnti baik orgnye..hehe ;)

http://www.izwan.tk

Crayon said...

Aku cadangkan supaya baby lahir di hospital.. sekian terima kaseh.

kamar hati said...

lohhh....apa sudah jd...alahai...bersalin je la mana2 pun ngah ooi...janji selamat...okais...baby tak bg hint lg ke??? hihiih...

cempaka said...

hahaha, jangan ter bersalin dalam kereta sudah.

mana-mana yang rasa sesuai la kot.

cikgooden said...

terpanggil utk beri komen:

...bersalin la dirumah mak sendiri.mak mertua?..suruh dia mai ziarah ja. reason?...ada pengalaman dah...apadia?..panjang cerita...

salaam ziarah..ahakkss

KAKTINY said...

betul.. bab menantu mertua ni .. ikut nasib ler.. untung sabut or untung batu.. mujur kaktiny pun mmg beruntung dpt yang baik..

ada masalah ngan cikabang citer ngan mertua.. bapak mertua siap berperang ngan anak dia bela menantu nih.. hahahhehehhehe.. akak suker akak suker.. kah kah kah

tapi bab bersalin nih.. BALIK UMAH MAK SENDIRI LER SAYANG OIII.. nak nak plak anak first.. tapi lagi penting.. cik abang kena ada selalu walau di mana pun bersalin..

Mr. Azman said...

Salam... nak panggil ape ek? Panggil akak laa.. sebab advance dari aku.

Aku ucapkan semoga selamat segala-galanya.

Jangan dipening nak bersalin kat mane tuh... selalunya keadaan akan menentukan.

Kelahiran, kematian, jodoh dan ajal adalah sesuatu yang ghaib dari pengetahuan kite. Tapi dia pasti berlaku. Kite disuruh supaya bersedia.

So harap dah bersedia dengan kelahiran cahaya mata. Kim salam sama bro. Congrat both of you.

Note:- Macam mane dgn preparation menyambut kelahiran? Sure dah get ready overall... All the best for both of you.

Assalamualaikum.
Kreuger®

Princess Liyana said...

Bestnye,sporting sungguh:)huhu beruntung badan. Er,td yana dah tanya. Baby kata dia nak keluar sebelah hubby kamu:p

Syam said...

wow! untung kalau ada keluarga mentua yg kool macam tu. amaaan...

bersalin kat hospital la senang. tak yah gaduh2

cheers,

syam @ http://aeropama.com

ladylikeme said...

xrajunax : yer ker...

keroll: insya allah..amin....

crayon : terima ksih atas cdgn anda

kama : belum lagi..dok tunggu la

cempaka : uit..minta simpang

cikguooden: citer la dgn versi pdk

kak tiny: yess...i agree wif u..

mr.azman : tenkiu..bebanyak....

princesss: baby i pun kata mcm tue heheheh

syam: betul..tapi hospital yng terletak d mana????huhuhu

 
Header Image by Colorpiano Illustration