Tuesday, August 05, 2008

tambah satu lagi penyakit...

hari nie..aku pi chek up...nurse tue tanya sama ada aku dah amik ubat atau tak....aku kata la belum lagi..aku tanya la bleh tak aku amik ubat kat private..dia kata xbleh..oleh sebab aku mengandung aku disarankan pegi kelinik kerajaan...nie yang paling leceh skali..dan dia kata alang-alang aku dah masuk lambat ofis..dia sarankan aku pegi sekarang..tapi masalahnyer bukan kat situ gak...tapi kat tempat lain..bukan kat kelinik ibu dan anak tapi kat jabatan pesakit luar.aku pun ikut la...drive keta pegi kat kelinik satu lagi ...jabatan pesakit luar...ya allah punyalah ramai orang..sampai kat luar kelinik..tak sanggup nak nunggu..last sekali..Aku terus pi ofis....tak kuasa aku nak nungggu lama-lama kat klinik tue...nantila kau pi klinik private la...

hohoho...dah bulan lapan yerk...bulan kemerdekaan....maknanyer kandungan aku dan masuk 8 bulan..wah..kena berjaga-jaga nie...tinggal sebulan jek..lagi berdebar-debar rasenyer menanti hari..aku dah prepare baju baby lam keta ngan baju aku...siap..complete aku letak dalam keta..manalah tahu emergency kes ke....aku nak balik 16 hb nie ader kenduri kat kampung..sejak mengandung nie...aku lapar betul nasi kenduri....penah sekali tue aku masa cuti sekolah bulan 5..aku on the way balik kampung hubby aku...jalan nak masuk kampung dia..aderla umah tu wat kenduri..aku ajak hubby aku singgah...dia kata..ish..xnaklah ayang..org tue mana jemput kita pun...lagipun abang tak kenal la...sabarla ek..esok ader kenduri lagi...muka aku dah masam...puas jugak lah dia pujuk aku...(aku sebenarnyer bukan nak sangat pun..sajer-jer nak mengada-ngada..hehehe...)

20 comments:

kamar hati said...

wahhhhh...kejap je ye...bila leh jumpa hang ye ngah...nak tgk mak boyot ni...

alahai, tul la tingin plak nak makan nasi minyak ni...mana nak cari eek...

kad0k. said...

dah 8 bln..jaga2 sis..doakan semuanya ok2 je..:)

ladylikeme said...

kama> tue la pasal....alahai kama..wat kenduri sendiri ler...

kadok>thanks bro...

sepi said...

salam dek... dah 8 bln eh.. jaga diri tau.... :-)

Princess Liyana said...

Jaga diri tau:)uhuhu.semoga semuanya selamat.

Huhu,nak tunggu nasi kenduri yana lambat lagila:)

cempaka said...

ya rabbi, asal boleh aje ek nak menyinggah orang punya kenduri.

itula, aku rasa nak makan nasik kenduri gak tapi kenduri sendiri.. Hahaha tapi tah tahun bila pun tatau.

Akak said...

Salam ladylikeme..

Hehe bila lagi nak mengada ngada time mengandunglah kan, sebolehnya suami akan menurut segala kemahuan kita..

tasikmerah said...

salam singgah.

anak no berapa nih?

ladylikeme said...

SEPI>insya allah kak

princess> memang lambat kenduri yana..sebab nak tunggu prince kan..kan..kan...

cempaka> walau pepun..nanti kenduri jangan lupa jemput tau

akak>tue la pasal..time nie la nak mengada-ngada.....

tasik merah>anak sulung

S.YanaZ said...

Semoga semuanye SELAMAT dan SEJAHTERA...

S.YanaZ said...

Aminnnnnnnnnnn...

:P

KAKTINY said...

mengidam nasik kenduri yer.. sure anak comel.. hihihihi

kEroLL said...

hai kak....
lama xdgr citer..
dah 8 bln ye?
saya doakan sumernya berjln lancar nanti..insyaAllah...hehe...

Ameen...

http://www.izwan.tk

Princess Liyana said...

Alahai. takdela gitu. Prince tak smpai2.huhu.takpela,asal happy:)

cikgooden said...

aisey mak labu!...try la plan lahir anak tu 31 ogos...anak merdeka tuuu..(..aku dulu pun suruh bini aku lahir anak sulong 31 ogos jugak...tak dapek la...dia keluaq 29 ogos...he..he..he..)

Syam said...

susah gak ek nak layan ibu2 mengandung ni ye. sampaikan kenduri yang tak dijemput pun di ajaknya si suami pergi. hehehehhe... semoga anda melahirkan baby yang sihat dan comel

cheers,

syam @ http://aeropama.com

Letting the time pass me by said...

Mengandung nie is very critical time for the mother dengan kandungannya... kena jaga betul-betul.... banyak benda nak kena jaga dengan berhati-hati...

TokMa said...

Salam ladylikeme - tokma doakan semuanya selamat masa bersalin nanti. Ehh...mkn tu berpada2, ngidam2 gak..nanti nak kurus balik penat tau berdiet. Kalau tak *embam tak apelah.

chinta said...

jg2 dah 8 bulan tuh...masa pregnant klinik ibu anak yg plg malas nak p sbb rmai, penat tunggu....org kasik nama 'buat lawatan tapak'..:)

ladylikeme said...

sepi>insya allah kak

s.yanaz>insya allah

kaktiny>comel mcm ibunya jugak huhuhuh:))

keroll>yer ker....insya allah

princess>prince kamu nak kena naik kuda putih..tue yang lamabt tue...cuba naik mercedez..cepatla...

cikguooden>kalau bleh plan dan swuh dia tunggu kat lam perut nie...xpelah...

syam>nak try ker layan ibu mengandung nie???

letting> yer ker...xpenah tahu pun..huhuhu

tokma> tak tembam...dah dua kali saiz asal nieee

chinta>sokong 100%.....

 
Header Image by Colorpiano Illustration