Friday, August 08, 2008

entry utk dua hari

salam....

wah rindunyer kat blog nie....dah dua hari internet kat ofis aku nie down.....rindu betul nak lawat blog kengkawan....nie baru dua hari...aku tak tahula bila aku bercuti dua bulan nanti..xpe..umah mak aku ader internet..yang payahnyer umah mak mentua aku la xder internet...yelah..duduk pun berdua jek..nak internet apernyer....
kesihatan aku dah beransur sembuh...cuma batuk sikit-sikit jek..nie aku kontrol habis-habisan..ais xminum...rambutan pun xmakan....offismate aku bawa pun aku wat tak layan jek...tapi lam hati tuhan jek yang tahu.....(sabarlah...bagi sembuh dulu..sian kat baby lam perut nie.)..

kadang-kadang aku xlarat jugak..kat umah aku xwat aper pun...cuma kemas skit-skit jek...naseb bek la..kain baju semua mesin yang tolong basuhkan....kiranyer pahala basuh baju mesin yang dapat hehheheheheheh.....aku sidai baju jek...kadang-kadang hubby yang masak utk makan malam....xkan xbleh makan luar..aku nie yang banyak songeh...(bukan aku la..anak dia dalam perut nie tau)..kalau bleh nak duk lam umah jek..xnak kuar pi mana-mana..xlarat nak jalan....kalau hubby aku masak..aku jadi pengarahnyer...tengok nak kena tengok jugak..xbelh biar dia buat sorang...tapi aku duk jek kat meja makan sambil mengarah dan makan....lepas tue nak kena suruh kemas dapur tue...tahu jelah bila lelaki yang masak...masakan tue bleh tahan..kadang-kadang lagi sedap..tapi dapur mcm tongkang pecah....dengan pingganyer yang berlambak dalam sinki..dengan dapur yang xcuci balik..itu semua nak kena tengok....hehehehehe...(masa nie la aku nak jadi mem besar pun....)

semalam aku layan dvd dengan hubby aku..aku dah tido masa dia pasang dvd tue...alih-alih aku jaga...citer WANTED..aku memang dah tengok filem tue ngan kengkawan aku....tengok wayang....aku jaga..aku pun citer la apa yang jadik lepas nie..lepas..nie...sampai la habis movie tue...hubbby aku punyala hangin dekat aku.. then lepas tue...dia bukak citer DOOMSDAY (aku tak pasti betul tak ejaan aku nie)...xbest pun...citer orang kena serang virus nie....aku pun tido...masla nak kacau hubby aku lagi..aku pun xtahu dia tido pkul baper....xpelah..dia masuk keje pkul 10..aku nie pkul 8.30...tak ke haru....

panjangnyer entry nie...(rasa mcm buat karangan B.MELAYU FORM 5 plak)

11 comments:

kamar hati said...

patut la sunyi sepi je blog ni...hhuuhuh...

Akak said...

Salam ladylikeme...

Nasib baik server dak ok kan..

Ok jugak sebab HB rajin membantu..

ladylikeme said...

kama>tue la pasal....

akak>ha'ah kena lah.kalau tak dia dia nak kena marah ngan mak die ler

IdzaRis said...

jaga diri ya...
org KPKKW gak ker?

generasi said...

emm sekarang nie dah berapa bulan baby dalam perut.. xlama lagi mesti best kalau dah ada anak sendiri

S.YanaZ said...

Hubby masakkk???
Huhuhu bestnyerrr.
:P

cikgooden said...

panjang ker n3 ni/..tak hah..skit sangat...buat karangan BM STPM...panjang skit!...
moga sembuh dan selamat beranak!(...aku tak tahu nak guna istilah apa lagi...hahahahha)

Princess Liyana said...

uhuhu,bestla mesin basuh:)dapat pahala..huhu, take good care of yourself ek kak;)

kad0k. said...

wahh..jd mem ye..:p

Syam said...

wahahaha... ada ke orang tengah syok layan dia leh jadi pengarah tak bertauliah. memang la hangin :D

cheers,

syam @ http://aeropama.com

sepi said...

karangan tajuk per ni? ok2 akak kasi markah 70/100 jer leh...hehehe

hahh nak doorgif kan, jumpa akak, ada lagi akak simpan tu n kena banjer akak teh ais dah laaa... :-)

 
Header Image by Colorpiano Illustration