Thursday, August 21, 2008

entry hari nie

salam kepada semua................

tinggal 11 hari lagi kita nak menyambut ramadhan al-mubarak..dan ader 28 hari lagi due date aku...berdebar-debar sungguh rasanyer....macam-macam yang aku pikirkan....en.hubby sekarang nie pun xberani nak tinggal aku sorang-sorang kat umah...semua dah complete....balik kampung hari tue ayah aku bagi minyak selusuh yang dia buat....dia bagi petua suruh sapu sambil baca bismillah ngan selawat 11 kali....insya allah...mudah-mudahan allah mudahkanlah bersalin...sepupu aku yang baru melahirkan anak kedua ader citer..sakit..tue tetap sakit...cuma kejap ngan lama jek...mcm maner akan sakit gak..yelah nak bersalinkan..nak keluarkan orang dalam orang...mestilah susah..tapi Allah maha berkuasa...

macam-macam petua yang org bagi...minum air kembang fatimah lah...minum air kelapa putik la....semua org petua semua aku buat....en hubby dah cakap..waktu aku nak bersalin nanti dia nak masuk gak.....nak temankan aku...dia xmau aku sakit sorang-sorang......aku ketawakan dia...aku cakap,satgi..org yang nak bersalin xde ape-ape..abang yang pengsan dulu tengok....mana ader..abang kuat la...(laki aku nie cakap jek besar)....tapi kat spital taiping tue nanti suami tak dibenarkan masuk....(patutla,dia brani cakap..heheheheheh)..yelah..kadang-kadang...lelaki nie kita patut bagi tengok..biar diainsaf skit..betapa susahnyer isteri nak melahirkan anak.....tapi sepupu aku ader cakap...org banjar bleh buat bagi sakit bersalin tue pindah pada suami..sorry lah kalau aku tersilap....kalau mcm tuekan best.....dan aku xbleh nak bayangkan...org lain yang nak bersalin..org lain yang sakit berguling-guling......heheheheheheheehheh......

biras sepupu aku nie...(lelaki la)..sudah serik nak bagi isteri dia bersalin...sebabnyer setiap kali isteri dia mengandung..dia yang akan alah teruk..muntah sampai 2-3 bulan..tak lalu makan....nak pegi keje xbleh..asyik MC jek memanjang.......ha..tue baru alah mengandung......

so..pada suami-suami dan bakal suami..hargailah isteri anda yerk.....

5 comments:

Princess Liyana said...

Kak,lama tak kesini.pulang ke kampung seronok sgt:)

hm,take good care of yourself tau. dah tak lama nak bersalin tu, ish yana plak cuaks..huhu

Btol tu kak, kan best kalau suami boleh tgk isteri bersalin. biar sayang tu bertambah;)

hargailah isteri2 kamu wahai lelaki sekalian.cewah!

papepun,good luck tau kak:)semoga semua dipermudahkan:)

ladylikeme said...

pricess>tue la pasal..pepun..thanks ..aminnn

cikgooden said...

selamat bersalin mak labu...er..er..hospital Taiping tak benarkan laki masuk...(dulu aku mintak nak masuk jugak..tak boleh. wp operation)...

S.YanaZ said...

Salam Wahai Ladylikeme,

aku tumpang gumbira sekali gus mendoakan semoga sakitnya hanya 2 saat!

InsyAllah.

Mr. Azman said...

Assalamualaikum...
Adiuh... ni yang buat aku cuak dan takut ni... macam entri ni khas ditujukan untuk aku jer... mentang-mentang laaa aku ni... alahai.... ngerinye~

Tapi ape pon... tiap pengorbanan tuh of course Allah bagi ganjaran. So tahnih untuk akak dan bro.

Semoga dikurniakan cahayamata yang comel dan qute.... dan semoga selamat seadanya.

Kreuger®

 
Header Image by Colorpiano Illustration