Tuesday, August 19, 2008

citer balik kampung

salam....

wah dah hari selasa yerk..semalam aku bercuti ..wah bestnyer balik alor star..xpuas rasanyer......nie aku nak citer tentang balik kampung..dan aku nak stry mory...

ari sabtu...

aku bangun awal pagi..laki aku?hampeh betul xbangun lagi..dia dom balik lepas solat subuh....aku gi beli sarapan...kemas umah..kemas beg...dan siap-siap...pkul 11 baru hubby aku bangun..yelah semalam dia layan PS2..game BLACk...xlepas lepas lagi satu stage..tue yang dia bengag tue....lepas dia bangun..aku dah ready..dia dah siap..then..dia masukkan suma beg dalam keta...kami pun gerak..ke pulau pinang dulu...sebab ader kenduri ketua hubby aku nie..so takkan tak pegi..kenduri tue wat kat dewan..makan pun ala buffet...so...aku pun que untuk amik makanan..ader pakcik kat depan aku nie amik nasi punya lah banyak..aku tengok jek pakcik tue amik nasi..nasi kenduri nie plak depa buat nasi hujan panas,aku memang xpenah makan...so..aku xmau la amik banyak..takut xabis plak nanti..dah amik nasi n lauk..aku ngan hubby pun bersantap la...skali nasik tue sedap..lam hati menyumpah-nyumpah apsal aku xamik banyak....licin pingggan tue aku makan...nak pegi tambah nasi,malu..nak suruh hubby tolong tambahkan nasi..dia plak dok sembang ngan salah sorang pegawai kanan,kiranya ketua jugaklah...terpaksalah aku batalkan niat tuk tambah nasi tue..menyesal aku tau...dah selesai makan..kami pun gerak nak balik alor star..nanti nak singgah kenduri kat jeniang plak..kenduri sepupu aku...mak aku memang dah ader sana dah..dok tunggu aku ngan hubby...

sampai umah kenduri dah pkul 3 lebih..tanah lecah...sebab hujan tengahari...aku jalan ngan berhati-hati..hubby aku plak xmau lepas tangan aku..dia takut aku jatuh..aku dah malu dah..yelah..kenduri kat kampung..xkan kat bandar...aku cuba tarik gak tangan aku...malu weh...satgi org kata aku mengada-ngada nak tunujuk manja ngan hubby depan org kampung plak...lagila kemas,hubby aku pegang tangan..hampes btul laki aku nie..aku pun terus masuk umah kenduri..cari mak aku...aku ngan hubby duk kat ruang tamu..mak aku dah siapkan lauk utk aku..memandangkan laki aku nie xkenai lagi org so xkan nak swuh di makan kat khemah sorang-sorang..so aku ngan hubby aku makan kat dalam umah..makan lauk pengantin ler....mak aku ader temankan aku makan...pengantin pempuan nie org melaka..pengantin lelaki yang sepupu aku nie....

dah makan..mak aku balik skali nagn aku..sebab nak tunggu makcik aku balik lanmbat lagi..mak aku nie banyak agenda sebenarnyer..malam sabtu tu plak malam nisfu sya'ban...so mak aku nak pi surau la kan...dah sampai umah dah pkul 7 lebih dah...paksu aku pun tumpang kami skali..so..lepas antar pak su aku..aku pun balik umah..mak aku siap-siap dah nak gi masjid..aku ngan hubby xpegi pun suaru..kami baca yassin kat umah jek...aku memang xlarat nak pegi...hubby aku pun xlarat..so..kami baca berdua jek lah.....

hari ahad...

pagi aku xwat aper...hubby aku sambung tido..aku dok menyembang ngan adik-adik aku..kebetulan cuti sekolah so adik-adik aku ader la....pastue semabnag ngan mak...dah tengahari hubby aku ajak kuar gi tesco....dan nak gi scan baby kat private klinik...kami gi klinik pakar sakit puan..doktornyer seorang perempan yang agak berumur berbangsa india.....ramai jugak org kat klinik dia...so bila sampai turn aku...aku ngan hubby pun masuk....aku kata la nak scan baby..sebab dah lapan bulan..so..dia pun scan..alhamdulillah babby aku sihat...aku ngan hubby bleh tengok jelas...dia pun bagitahu jantina baby aku..so insya allah baby boy...hubby aku xpuas hati..dia tanya skali lagi..are u sure doktor?doktor pun tunjuk skali lagi...confirmed baby boy..so...lepas scan..doktor tue tya..kot-kot aku ader aper-aper soalan..huby aku pun tanya la mcm-mcm..mcm dia plak yang mengandung..kiranyer servis klinik tue bagus....dan berpatutan...lepas gi scan kami pi tesco..beli barang dapur skit kat mak.....then balik..balik kami terus gi umah sepupu aku..seronok dia tengok aku..maklumlah lama aku xbalik...sepupu aku kata aku makin tembam...yelah makan lalu..laki pandai bela kan..heheheh..so...kami pun menyembang la..sampai xingat dunia..laki aku geleng kepala jek......yelah...dari citer tentang diri sendiri sampai la ke citer org lain...hubby aku dok sembang ngan laki dia..so..xlah lorat sangat..kami balik umah dalam pukul 11 lebih..masa aku nak balik dah..dah dok lam keta dah....kami dok menyembang lagi...hubby aku geleng kepala....sampai umah..mak aku dah paham..kalau aku dok umah sepupu aku tue lambat la aku balik jawabnyer.....balik an zzzzzzzzzzzzzz

ari isnin..
kebetulan mak aku beli frame ayat seribu dinar, frame air terjun dan gambar madinah..so..xdak saper nak tolong gantung kat dia..hubby aku la jadi mangsa...sebelum tue aku ngan hubby gi amik drill kat umah sepupu aku..dan pi beli skru dan pi makan roti canai kat sepupu aku,sebab dia berniaga roti canai..dah semalam dah janji ngan dia nak pi makan kat tempat dia berniaga..so..kena lah pi..dah pi..dia dah siapakan roti canai sardin kat aku ngan hubby..so..aku pun sambung la balik aper yang tergendala semalam.....naseb bek la..dia dah habis berniaga..kebetulan habis awal sebab cuti sekolah....hubby aku baca paper..dah sudah makan..kami pun balik gi beli skru..

tunggu mak balik dari rumah kenduri...so hubby aku la tolong gantungkan...naseb la hubby aku memandangkan dia lah menantu lelaki sulung dan adik beradik aku memang xde lelaki..aku dok atas kerusi jadi mem besar..dia punya hot kat aku....heheheheehehhe

then aku bergeak balik pkul 5 ptg...dan singgah sekejap umah sepupu aku untuk antar balik drill dia..hubby aku xbagi aku turun dari keta..sebab dia kata kalau aku turun,lambat la jawabnyer...kebetulan laki sepupu aku balik,dia sembang,aku pun turunla...sempatlah jugak minum kat umah dia..then baru balik...sampi umah pkul 9 mlm...dah xlarat dah...

wah panjang kan entri aku nie...suka atilah saper nak baca dan saper yang xmau baca pun....

6 comments:

cikgooden said...

tak kena banjir ke kat penang...alahai....aku kat sini kena weh!

Mr. Azman said...

Assalamualaikum...
fuh~ tarik napas kejap. Panjang sungguh. Sampai tak leh nak capture ape yang berlaku.

Dalam kepala otak aku tengah imagine senario yang akan berlaku lepas aku kawin...besok-besok punye citer laa tuh...

Macam mane ek nak jadik rapat dengan biras biras dan ipaq ipar ni. Susah gak... kekeke... tapi alhamdulillah laa... seperkenalan aku mase p kedah hari tuh utk berkenalan dengan famaly bakal isteri aku, so far tadek masalah. I've been well welcome. <-- tah betoi ke idah istilah ni. Tapi lebih kurang macam tuh la...

So citer pon lebih kurang aa... bakal isteri sembang dengan adik bradik die... aku plak sembang dengan bakal ipaq dan biras...

Time tuh nerves + gabra + best pon ade... ekeke... pas ni tak tau laa. Lagi pon dengan abang long bakal isteri aku, aku kamcak. Kami kire 1 aliran laa... 2 2 technician. Gempak punye citer bleh gebang.

Ahaks...terpanjang plak komen. Bukan nak komen ni.. nak merapu merapak.

So enjoyed,
Kreuger®

ladylikeme said...

CIKGUOODEN>la.xkena pun...cikgu kena ker.takziah la no...

mr.azman>ko nie komen ker wat entry kat cni...ish..ish...

KAKTINY said...

wah.. dah berjangkit penyakit kaktiny taruk entri panjang2 .. bagus bagus.. dan kaktiny menghayati ayat demi ayat.. (bab baca.. kaktiny no hal.. sampai bas stand kajang pun kaktiny leh habiskan baca.. hehehhe)..

Mr. Azman said...

Akak LadyLikeME
Saje nak sumbangkan posting terhangit Nak menghavockan keadaan.. wakaka... bukan kene bayar mahupon sentuh kad touch n go pon kalau nak komen panjang panjang. Just taip jer... best wo... goreng panjang-panjang ni. Zaaazzzzz... layan!!!!

Kreuger®

Princess Liyana said...

huhu bestnye balik kg:)uhuhu

 
Header Image by Colorpiano Illustration