Friday, June 06, 2008

duit hantaran dan kenduri kawin

salam....

dah masuk bulan jun nie....aku malas lagi nak hupdate blog nie..tapi aku gagahkan jua diriku ini....bulan mei dan jun nie banyak betul kenduri kawin....cuti sekolah nie ramai yang mengambil kesempatan untuk melaksanakan walimatulurus....teringat sepupu aku yang kawin gak bulan jun nie sempena cuti sekolah...mohd firdaus dan abd. salam...selamat pengantin baru.....
sorry la aku xdapat pi kenduri kawin hang salam...hang pun satu wat hari khamis.....aku malas nak apply cuti banyak hari....paham2jelah keadaan aku masa nie......nie aku nak citer..sekarang nie semua dah naik...duit hantaran pun dah naik...sepupu aku nie baru melangsungkan kawin...hantaranya 12 ribu..masa aku dengar tergezut jugaklah aku..sebab mahal sangat..tapi mak aku citer memang cantik giler la.....(mengumpat sekejap).....aku terpk....mahalnyer la...tapi xpelah dah ader duit....aku berkata pada mak aku....mak aku pun menjawab....ader duit aper..pinjaman ler...
aku kadang2 nak tergelak..biler gi kenduri kawin...antara tppik2 yang paling hangat dibualkan masa kenduri...baper hantran anak dare?......pengantin lelaki keje aper?????anak dare keje aper???..kalau anak dare tue mahal skit..makcik2 tu mesti tanyer...blaja sampai u mana????kejer aper??????kalau jawapan tak menyenangkan....ish...mahalnyer....kadang2 tue ader setengah nyer ......satengah jer..bukan semua...siap membanding-bandingkan lagi hantaran ....aku pun xpaham.....hampa paham tak??????

1 comments:

Mr. Azman said...

Hahaha... citer pasal hantaran ni aku terpikir jugak pasal hantaran kawin aku ni.

Berape laa agaknye ek? Bulan depan aku dengan secare selamber kodok akan pergi bersemuka dengan keluarga sebelah awek aku untuk memintak permission keluarganya untuk membawa awek aku ni balik ke kg aku la.

Buat ape lagi nak balik tunjuk kat mak ayah laa... nak dapatkan kater persetujuan.

Sepengalaman ...er nak panggil ape ni? Panggil akak lah ek.

Pengalaman akak la, org kedah ni macam mane dengan hantarannya? Sebab bakal wife saya pon org kedah. huhuhu... Don't b suprise.

Tapi dari hasil sumber BERNAMA mengatakan Duit Maskwin saja boleh mencecah RM2k, fuuuuhhhh.... berpeluh.

Namum demikian, akan aku usahakan jugak dengan perminataan tersebut. Selagi ianya tak membebankan aku.

Kalau senang-senang nanti lawatlah blog saya di:-
http://warirc2.blogspot.com

Terima Kasih.
Kreuger®

 
Header Image by Colorpiano Illustration