Thursday, October 15, 2009

wah...hampir tertipu....

salam untuk semua...

actually kisah nie dah lama...berlaku dalam 3 minggu lepas..masa aku beraya kat alor setar...nak dijadikan citer aku ngan en. hubby pegilah bershoping di tesco...dan ambillah beberapa barang..diapers jenama Pampers Comfort kebetulan ada promosi...harga asalnyer 40.99 haritue harganya 32.80..so aku amik satu..dan kismis yang harganyer 6.90 yang tertulis kat rak tue...so aku amik la...dan adalah aku beli barang2 lain lagi..

pegi bayar..aku rasa pelik...sebab barang xdelah banyak sangat...tapi jumlahnyer hampir 100.00..aku cek balik resit...dan aku terkejut..naper harga pampers...38.99..sedangkan aku tengok sedelum tue kat rak dia 32.80..sebelum nie memang aku xpenah nak cek resit selepas bayar..pakai bayar jek....aku bagitu en. hubby..dan aku masuk balik pasaraya TESCO tue pegi balik kat tempat pampers tue memang sah...harganyer 32.80..aku tanya kat sales girl tue...dia kata kak kena buat adua kat customer service..kami takkan buang tanda harga nie..kak pegi jek bagitau kat customer service...


so aku ngan en. hubby pegilah wat aduan kat customer service...dia cek balik dan ternyata memang mereka yang xupdate harga..so aku dapatlah balik balance duit nyer...

so kengkawan lainkali berhati..kalau bleh tulis harga kat rak tue..and then bandingkan masa cashier scan barang..

3 comments:

kamar hati said...

alahaiiii....haaaa len kali hati2 tau...jgn tertipu... (",)

KAKTINY said...

wah.. kena amik pengajaran nih.. sbb kaktiny pun tak penah hayat cek resit.. nak plak kalau kat supermarket.. amik barang, bayar and jalan....

nak kena ubah sikap utk lebih berhati2 nih...

thanks for sharing..

karipapsayur said...

hoeh bahaya nih!!

 
Header Image by Colorpiano Illustration