Wednesday, September 03, 2008

buah kurma muda....dan my elder sis

salam...

dah tiga hari kita berposa..alhamdulillah aku berjaya untuk tidak meninggalkan lagi ibadah ini...wah...wah...kuat nampaknyer anak aku nie....

aku nagn hubby dah duk umah mak mentua aku dah..dan hari ini..air mula naik...so..aper lagi...nak banjir la tue...ujian di bulan posa...
mak metua aku xhenti-henti berpesan supaya aku berhati-hati takut aku tergelincir masa berjalan.....

kak long aku ader call tadi...tanya khabar...sama ader aku dah bersalin atau tak....due aku ader 2 minggu lagi...walaupun mcmtue aku rasa anak nie mcm xmau kuar lagi jek....mak aku tanya sama ader aku teringin nak makan kurma muda..kalau aku teringin..mak aku nak pos...htak banyak nak pos pun lam 5 biji...aku kata tak payahlah....kalau nak pos pun biar banyak...baru puas makan....org bagi pun skit...aku kata tak payah..mak makan jelah...

mak aku ader citer yang kak long aku akn bertunang pada hari raya kedua nanti..insya allah....kalau xde aper....dengan pilihan org tua..setelah bersusah payah mak aku nagn aku serta my hubby pujuk barulah minah itu bersetuju...

xkan xde kawan..tapi BF dia sekarang nie laki orang..dan aku menentang sekeras-kerasnyer...xkan aper...hidup bermadu nie banyak dugaan nyer.....tue lah tapi dia kata dah sayang..sebelum nie dia tak tahu BF dia tue laki org...agaknyer itu taktik lelaki kan...kan..kan...mula2 xmau habaq..dah kita jatuh sayang dah...baru nak bagitau.....masa tue kita nak tinggal pun xbleh....

tapi alhamdulillahn sekarang nie dia dah setuju untuk mengikut kata mak aku...aku doakan semoga dia berbahagia ngan jodoh yang ditentukan nie.....

6 comments:

cempaka.ism said...

risiko tinggi bercinta dengan laki orang ni kan?

wah, wah boleh hold baby tu sampai 23 aribulan tak? boleh celebrate sesame. (;

Akak said...

Salam lady...

Alhamdulillah & tahniah gak sbb Lady belum meninggalkan pose..., baby sihat ke?

Semuga kak long bahagia dgn pilihannya yea..

Si Kachak Suparjo said...

Kak,
klu baby tu lahir dalam Ramadhan ni, agi la nm sm ngan aku.

Baru-lah bleh jadi kachak mcm aku.

err, kak,
adik ko tu chumil la. kem salam kat beliau eh.




Ikhlas,
Bakal adik ipar-mu,
Si Kachak Suparjo. :p

kamar hati said...

uiksss....kurma muda??? sedap tu...yummyyy....

kak long nak tunang??? ALHAMDULILLAH, Syukur...moga berbahagia hendaknya... (",)

cikgooden said...

mak aii...jgn dibuat madu madu ni!...nasihat dia molek2 dih!

ladylikeme said...

cempaka>tahu xpe..yer ker....ader hadiah tak kalau hold sampai 23hb nie..ehehehheeh

akak>mekasih2..alhamdulillah baby ok jek.....insya allah

sikachak>uiks..nak jadik adik ipar i...xcukup kachak la.....huhuhuhu

kama>a'ah..tapi nak pos pun alang-alang kan....

cikgooden>tuelah tengah nasihat la nieee

 
Header Image by Colorpiano Illustration